Референции

Добрин Добрев, ИТ мениджър и обучител в ReachUP

Обучението ми помогна изключително много в работата ми не само като преподавател, а и като мениджър, тъй като една от основните ми задачи и в двете роли е да помагам на хората да се развиват. Използването на правилните методи за комуникация и изобщо промяната в нагласата при работа с хора ми помогна да израсна неимоверно много не само в професионален, а и в личен план. Препоръчвам горещо обучението на всеки, който иска да ръководи екип, да води обучение или изобщо да общува с хора правилно :)

Елена Петрова, Human Relations & Development в SEEBURGER

Записах се в това обучение, тъй като вярвах, че участието ми ще допринесе много за моето развитие като обучител. И не останах излъгана – цялата програма беше добре подбрана, структурирана, така че даде онази здрава основа, върху която всеки, които има интерес в тази област да стъпи и да тръгне по пътя към своето професионално усъвършенстване. Не липсваха и интерактивни методи за обучение, примери от практиката и непрекъснато обръщане към опита и нуждите на самите участници. След като приключих програмата получих увереността, която ми бе необходима, за да направя своето първо самостоятелно обучение. И за първо обучение – протече наистина добре! За което благодаря на Галина Грозева и Александър Пожарлиев!

Десислава Методиева, Директор Система за управление и човешки ресурси "Кенар" ЕООД и "К-експрес" ЕООД

Програмата “Обучение на обучители” ми помогна да систематизирам и обогатя знанията и уменията си за всеки един етап от процеса на обучение – от оценката на потребностите от обучение, през дизайна и провеждането му, до оценката на ефективността му.

Лекторите Александър Пожарлиев и Галина Грозева са професионалисти, с богат и дългогодишен опит като обучители.

Обучението се проведе в малка група, което осигурява възможност за индивидуален подход към всеки от участниците, и качествена обратна връзка от преподавателския екип и колегите за ресурсите и областите за развитие.

В обучението умело бяха съчетани теория и практика, а прилаганите методи за обучение чрез опит и преживяване допринесоха в най-голяма степен за “овладяването” на материала.

В допълнение, програмата е проектирана за работещи хора, така че да дава възможност за съвместяване на работните ангажименти с обучителните занятия и разработването на практическите задания.

Препоръчвам я на всеки, който желае да се развива като обучител на възрастни, или да обогати знанията и уменията си в тази област.

Борислава Тасева - Старши консултант Обучение и Човешки ресурси

„Обучение за обучители” промени виждането ми за обученията, запозна ме с различни методи на обучения, разшири мирогледа ми в тази област.

Обучението не би било толкова полезно и впечатляващо без преподавателите. Срещнах хора, за които да бъдат обучители е призвание. Хора, изцяло отдадени на това, което правят. Без да щадят време и усилия ни въведоха в тайните на успешното обучение. Всеки от тях споделяше щедро своя опит във воденето на обучения, което беше безценно. Едни истински треньори. Те са: Галина Грозева, Александър Пожарлиев, Тодор Миндиликов и Силвия Иванова.

Финалният изпит беше най-голямото предизвикателство за всеки в програмата, защото трябваше на практика да се приложи всичко научено от началото до края. Съчетаването на теория с практика е безценния опит, който получих по време на програмата.

За мен „Обучение на обучители” не беше просто обучение, а преживяване, което ме обогати като обучител и ми вдъхна самочувствие и увереност, които веднага се отразиха на представянето ми в работата.

Елена Леви, Управител и обучител в „Агенция Кариера” ООД

Програмата за обучението беше подготвена много професионално и успя да засегне всички теми, които ме интересуваха. Изключително полезна беше за мен богатата и разнообразна методология, която приложих веднага в своята работа като обучител. Самостоятелната работа и обратната връзка към нея ми помогна да подобря уменията си за структуриране на обученията. Практическите задачи ми дадоха още по-голяма увереност като обучител.

Преподавателският екип е изключително позитивен и отворен за активни дискусии, което превърна обучителния процес в едно приятно и полезно изживяване.

С удоволствие препоръчвам програмата на всички, които искат да постигнат бързи и ефективни резултати в своята работа.

Диана Йорданова, "Омега Софт”

Програмата е много подходяща за хора, който имат определен опит в провеждането на обучения. Подборът на водещи е много добър, тъй като всеки от тях може да предаде и личен опит от неговата практика. Материалите, който получих на обучението са много добре написани и напълно достатъчни. Ако след време човек ги прочете намира още полезни неща в тях. Обучението е динамично и обхваща целия процес нужен за създаване, провеждане и анализиране на обучителна дейност. За мен най-полезна беше предварителната подготовка, която е нужна за едно обучение. Добих ясна представа как да променя дизайна на обученията, които провеждах до момента. Също така ми помогна за предварителния подбор на подходяща група. Обратната връзка, която получих за собственото ми представяне е много полезна за самооценка и доусъвършенстване на обучителния процес.

Не на последно място бих добавила и интересните идеи за ролеви игри и динамика по време на едно обучение, както и задържането на вниманието на хората, които обучавам.

Като цяло програмата за мен беше много полезна и съм доволна от резултатите след преминатото обучение.